Mocht je lid willen worden van de St. Odulphusgroep, dan willen we je van harte welkom heten en je een leuke tijd bij Scouting wensen. Op deze pagina kun je lezen hoe je je kunt aanmelden.

Aanmeldformulier invullen

Als je lid wilt worden van de St. Odulphusgroep, dien je als eerste het aanmeldformulier in te vullen die je kunt vinden door op onderstaande link te klikken. Het aanmeldformulier komt bij de desbetreffende speltak terecht en zij zullen contact opnemen over de verdere gang van zaken. Sommige speltakken hanteren een wachtlijst, dus de gang van zaken kan per speltak verschillen.

 

Drie keer gratis kijken

Om te kijken of je Scouting leuk vindt, mag je eerst drie groepsavonden meedraaien. Hierna beslis je of je definitief lid wilt worden. Lid worden gebeurt door het invullen van een inschrijfformulier wat je krijgt van de desbetreffende speltak

Installatie

Als je als nieuw lid een tijdje hebt meegedraaid met de speltak, word je geïnstalleerd. Dit is een plechtige, maar vooral ook leuke gebeurtenis, waar ook de ouders/verzorgers bij aanwezig zijn. Tijdens de installatie leg je de scoutingbelofte af, waarin je belooft je aan de ‘regels’ van Scouting te houden die in de Scoutingwet staan.

Hierna mag je officieel het Scoutfit aan en krijg je de Scoutingdas omgeknoopt. Wat je allemaal nodig hebt voor de installatie, krijg je van de desbetreffende speltak te horen.