Een Scoutinggroep bestaat gewoonlijk uit een spel-eenheid voor iedere leeftijdsgroep, zodat de kinderen binnen de eigen groep overgaan van het ene onderdeel naar het volgende. Bij de St. Odulphusgroep zijn alle leeftijdsgroepen aanwezig.

Bevers

Bevers leren iedere week iets nieuws! Samen met vriendjes en vriendinnetjes beleven de kinderen van 5 tot 7 jaar iedere week de leukste en spannendste avonturen in het fantasiedorp Hotsjietonia. Dit doen ze samen met de dorpsbewoners Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre en Steven Stroom, Keet en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld.

Zie de pagina van de Bevers voor meer informatie.

 

Welpen

Iedere week leren Welpen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende en scoutproof activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens van 7 tot 11 jaar zich steeds verder. Bij de Welpen gaan de meisjes en jongens met Shanti, Mowgli de jungle in, waar ze de Baloe, Shere Khan, Ikki en alle andere dieren tegenkomen. In de Jungle beleven ze spannende avonturen.

 

Bij de St. Odulphusgroep hebben we drie Welpengroepen:

  • Welpen Gemengd: dit zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar die het prettig vinden in een kleinere groep, met meer structuur, duidelijkheid en individuele begeleiding. 
  • Welpen Jongens: dit zijn jongens van 7 tot en met 11 jaar
  • Welpen Meisjes: dit zijn meisjes van 7 tot en met 11 jaar

Zie de pagina van de drie Welpengroepen voor meer informatie.

 

Scouts

Scouts zijn kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Samenwerking, buitenleven, creativiteit, spanning en avontuur zijn een aantal woorden die de aspecten van de Scouts weergeven. Van Scouts wordt verwacht dat ze voor een deel zelfstandig kunnen werken, maar nog belangrijker is de samenwerking met de andere leden.

 

 

Bij de St. Odulphusgroep hebben we twee Scoutsgroepen:

  • Scouts Jongens: dit zijn jongens van 11 tot en met 15 jaar
  • Scouts Meisjes: dit zijn meisjes van 11 tot en met 15 jaar

Zie de pagina van de twee Scoutsgroepen voor meer informatie.

 

Explorers

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verbrogen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 18 jaar kan Explorer worden. Bij de Explorers maak en organiseer je je eigen programma's, waardoor je leert om te gaan met verantwoordelijkheden en zelfstandig te worden.

Zie de pagina van de Explorers voor meer informatie.  

 

 

Stam

Ben je 18 jaar en te oud voor de Explorers, dan kun je bij de Stam. Dit is een groep jongens en meiden die elke week bij elkaar komen om een activiteit te doen of om gewoon gezellig te kletsen met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. De leden van de Stam zijn meestal ook allemaal leiding van een speltak.

Zie de pagina van de Stam voor meer informatie. 

 

 

Plusscouts

De Plusscouts zijn mannen en vrouwen die vroeger actief zijn geweest bij de Scouting en niet helemaal afscheid kunnen nemen. Zij komen eens in de maand bij elkaar waarbij ze verschillende activiteiten ondernemen die passen binnen de activiteitengebieden van Scouting. Naast deze groepsavonden, ondersteunen zij ook bij activiteiten waar de hele St. Odulpusgroep bij betrokken is, zoals overvliegen, St. Joris dag en de jaarlijkse afsluiting van het seizoen.

Zie de pagina van de Plusscouts voor meer informatie.